Tässä kirjeessä:
- YTHS:n ammattilaiset murtavat seksuaaliterveyden myyttejä opiskeluhyvinvointiviikolla 30.9.–4.10.2024.
- Puhuminen on tärkein seksitaito – valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari 3.10. klo 14.
- Terveyden tietoiskut jatkuvat syyslukukaudella 2024.
- Influenssarokotukset ajoittuvat YTHS:llä loppuvuoteen.
- Ota käyttöösi Self-verkkopalvelumme.
- Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus käynnistyy TerveysStartti-kyselyllä.
- Pidä tauko kerran tunnissa!
YTHS:n ammattilaiset murtavat seksuaaliterveyden myyttejä opiskeluhyvinvointiviikolla 30.9.–4.10.2024.
Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikolla (30.9.–4.10.2024) YTHS:n asiantuntijat lähestyvät seksuaaliterveyttä eri näkökulmista, tarkastelevat faktoja ja murtavat myyttejä. Suomeksi ohjelmaa on jokaiselle arkipäivälle. Ruotsiksi on yksi tapahtuma, samoin englanniksi yksi. Katso koko viikon ohjelma YTHS:n verkkosivuilta ja ilmoittaudu mukaan itseäsi eniten kiinnostaviin webinaareihin: Lue lisää viikon tapahtumista.
Mitä sinä haluaisit kysyä asiantuntijoilta seksuaaliterveydestä? Voit halutessasi lähettää ennakkokysymyksiä Kysy asiantuntijalta -webinaareihin 25.9.2024 saakka: Lähetä kysymyksesi tästä.
Puhuminen on tärkein seksitaito – valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari 3.10. klo 14.
Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikon päätapahtumana on valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari torstaina 3.10.2024 klo 14–15.30.
Väestöliiton nuorten seksuaali- ja ihmissuhdeneuvonnan palvelupäällikkö Maria Nikunlaakso keskittyy puheenvuorossaan tukemaan nuoria aikuisia tekemään päätöksiä, jotka vaikuttavat myönteisesti heidän seksuaaliterveyteensä ja seksuaaliseen hyvinvointiinsa. Nikunlaakson jälkeen yleis- ja mielenterveyden ylilääkäri Minna Paavonsalo YTHS:ltä kertoo opiskelijoille seksuaaliterveyden edistämisen ja hoidon palveluista.
Tilaisuuteen tuovat tervehdyksensä myös Jesse Häyhä Suomen ylioppilaskuntien liitosta (SYL) ja Linda Vallenius Suomen opiskelijakuntien liitosta (SAMOK). Häyhä ja Vallenius lähestyvät opiskelijan seksuaalisen hyvinvoinnin teemaa monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta. Tilaisuus on suomenkielinen.
Lue Maria Nikunlaakson ennakkohaastattelu Huolehdi siitä, että sinun rajojasi ei seksissä ylitetä ja ilmoittaudu mukaan: Lue haastattelu ja ilmoittaudu mukaan tästä.
Terveyden tietoiskut jatkuvat syyslukukaudella 2024.
Verkkotapaamistemme sarjassa vaihtuvat YTHS:n terveydenhoidon asiantuntijat vastaavat opiskelijoiden kysymyksiin. Tietoiskut järjestetään kerran kuussa tiistaisin klo 12–12.45 Teamsin välityksellä. Syksyn 2024 tietoiskujen aiheena ovat suun omahoito, masennus ja ravitsemus. Tietoiskut ovat helppo tapa kysyä terveydenhuollon asiantuntijalta eri tavoista edistää omaa terveyttä. Tutustu terveyden tietoiskujen aiheisiin.
Influenssarokotukset ajoittuvat YTHS:llä loppuvuoteen.
Maksuttoman rokotteen voivat saada sote-alojen korkeakouluopiskelijat sekä influenssan riskiryhmiin kuuluvat opiskelijat. Influenssarokotusaikaa ei ole vielä toistaiseksi mahdollista varata. Julkaisemme ajanvarausohjeet rokotuksiin ja tiedot rokotusten käytännön järjestelyistä verkkosivuillamme lokakuun aikana. Ennakkokyselyihin influenssarokotuksista emme valitettavasti voi vastata puhelimitse. Lue lisää
Ota käyttöösi Self-verkkopalveluumme.
YTHS:n digitaaliset palvelut on keskitetty Self-verkkopalveluun. Ota Self-verkkopalvelu käyttöösi heti opintojen alussa! Selfissä voit esimerkiksi siirtää tai perua vastaanottoaikojasi, päivittää yhteystietojasi tai täyttää terveyteesi ja asiointiisi liittyviä asiointilomakkeita. Pääset myös liittymään etävastaanotolle Selfin kautta. Lue lisää Self-verkkopalvelusta.
Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus käynnistyy TerveysStartti-kyselyllä.
Jos olet aloittanut ensimmäisen korkeakoulututkintosi suorittamisen, TerveysStartti tulee vastattavaksesi ensimmäisen lukuvuoden kuluessa Self-verkkopalvelussa. Vastattuasi TerveysStartti-kyselyyn saat palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveyden edistämisen palveluihin. Lue lisää TerveysStartista.
Pidä tauko kerran tunnissa!
Vaikka opiskelu tai työnteko imisi mukaansa, muista pitää joka tunti lyhyt tauko. Tauottaminen on hyväksi esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistölle, ajattelulle, keskittymiskyvylle, muistille ja oppimiselle. Keskeytä siis työskentely kerran tunnissa ja liikuskele kevyesti omalla tavallasi hetken ajan. Saat uutta virtaa keholle ja mielelle. Olemme laatineet Kerran tunnissa -taukovinkkimme erityisesti opiskelijoiden arkeen sopiviksi. Tutustu taukovinkkeihin tästä.