Tuutorointi

Xamkissa toimii vuosittain toistasataa opiskelijakunnan kouluttamaa tuutoria erilaisissa tehtävissä. Kaikki opiskelijat voivat hakea mukaan erilaisiin tuutorkoulutuksiin: vertaistuutoriksi, kv-tuutoriksi, degree program-tuutoriksi tai liikunta- ja harrastetuutoriksi. Tuutoroinnin tarkoituksena on tarjota uusille opiskelijoille pehmeä lasku uuteen kaupunkiin ja korkeakouluun. Tuutorit tutustuttavat uudet opiskelijat opiskelijakulttuuriin ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin. He myös järjestävät erilaista vapaa-ajan toimintaa ja auttavat opiskeluun liittyvissä asioissa.

Miksi tuutoriksi?

Tuutorit pääsevät tutustumaan korkeakouluyhteisöön ja uusiin ihmisiin, sillä he työskentelevät yhdessä muiden alojen opiskelijoiden, opiskelijakunnan ja korkeakoulun henkilöstön kanssa. Toiminnasta tuutorit saavat hyvää työkokemusta, opintopisteitä, todistuksen ja tietenkin paljon kivoja kokemuksia!

Miten mukaan?

Mukaan tuutortoimintaan pääsee hakemalla tuutorkoulutukseen. Kaikkiin koulutuksiin haetaan sähköisellä hakemuksella, ja osaan koulutuksista hakija osallistuu myös haastatteluun, jonka teemana on ryhmätehtävä. Koulutukset järjestetään kerran vuodessa joko syys- tai kevätlukukaudella. Tietoa koulutusten aikataulusta saa Studentista, opiskelijakunnasta tai omalta tuutorilta. Koulutuksen jälkeen tuutorina toimitaan koulutusta seuraava lukuvuosi.

eTuutori ja muut tuutoroinnin projektit

Vertaistuutoroinnin parissa järjestetään erilaisia projekteja, jotka täydentävät sen osa-aluetta ja tarjoavat tuutoreille mahdollisuuden kerryttää kokemusta laajemmin. Vertaistuutorit osallistuvat mm. verkossa tapahtuvan eTuutoroinnin järjestämiseen. Tarkoituksena on tarjota apua teknisiin asioihin Moodlen kautta.

 


20160826 164947 1

Mitä kuuluu?

Opiskelijakuntaan voit olla yhteydessä aina, kun jokin asia koulutuksessa, kampuksella tai vaikka ilmapiirissä kaipaa mielestäsi parannusta. Kuulemme mielellämme myös ne asiat, joissa korkeakoulussamme on onnistuttu.

Ota yhteyttä!
arrow_drop_down instagram facebook-f twitter