Vertaistutorointi

Vertaistutorit ovat uuden opiskelijan ensimmäinen kosketus korkeakouluun. He ovat nimensä mukaisesti vertaisia ja auttavat uutta opiskelijaa tutustumaa uuteen opiskelukaupunkiin, korkeakouluun ja opiskelijan arkeen. Vertaistutorit auttavat osaltaan opiskeluun liittyvissä asioissa ja järjestävät myös vapaa-ajan toimintaa. Vertaistutorina saa kokemusta etenkin ryhmänohjaamisesta ja esiintymisestä sekä kerryttää samalla myös organisointitaitoja.

Vertaistutorkoulutus

Kerran lukuvuodessa järjestetään vertaistutorkoulutus, johon opiskelijat hakevat sähköisellä hakemuksella. Lisäksi hakijat osallistuvat haastatteluun. Koulutus järjestetään kevätlukukauden aikana ja se sisältää lähipäiviä ja itsenäistä työskentelyä. Koulutuksen päätyttyä vertaistutorit auttavat oman koulutuksensa valintakokeen järjestelyissä ja suunnittelevat sekä järjestävät ohjelmaa orientaatioviikolle. Tutorit myös tapaavat uutta opiskelijaryhmää säännöllisesti kuluvan lukukauden aikana. Lisäksi he osallistuvat uusien tutorien valintaan ja koulutuksen järjestämiseen. Siksi tutorien toimintakausi on vähintään yksi lukuvuosi.

Degree tutors

Degree tutorit työskentelevät samoissa tehtävissä kuin vertaistutorit, mutta he toimivat englanninkielisissä koulutuksissa.


arrow_drop_down instagram facebook-f twitter