Tutorointi

Mitä on tutorointi?

Xamkissa toimii vuosittain toistasataa opiskelijakunnan kouluttamaa tutoria erilaisissa tehtävissä. Tutoroinnin tarkoituksena on tarjota uusille opiskelijoille pehmeä lasku uuteen kaupunkiin ja korkeakouluun. Tutorit tutustuttavat uudet opiskelijat opiskelijakulttuuriin ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin. He myös järjestävät erilaista vapaa-ajan toimintaa ja auttavat opiskeluun liittyvissä asioissa.

Miksi tutoriksi?

Tutorit pääsevät tutustumaan korkeakouluyhteisöön ja uusiin ihmisiin, sillä he työskentelevät yhdessä muiden alojen opiskelijoiden, opiskelijakunnan ja korkeakoulun henkilöstön kanssa. Toiminnasta tutorit saavat hyvää työkokemusta, opintopisteitä ja tietenkin mukavia muistoja.

Miten mukaan?

Mukaan tutortoimintaan pääsee hakemalla Tutorointi-opintojaksolle Pepissä. Tietoa opintojakson hakuaikatauluista saa opiskelijakunta Kaakon eri viestintäkanavista, Studentista tai omalta tutorilta. Koulutuksen jälkeen tutorina toimitaan koulutusta seuraava lukuvuosi.

Opintojaksoon kuuluvan kaikille yhteisen 0,5 op laajuisen peruskoulutuksen jälkeen valitaan 0,5 op laajuinen erikoistumiskoulutus, johon opiskelija haluaa erikoistua. Valittavia erikoistumiskoulutuksia ovat vertaistutor/degree tutor, harrastetutor, international tutor tai eTutor. Osassa erikoistumiskoulutuksia on kampuskohtaiset kiintiöt. Opiskelija suorittaa opintojaksoon kuuluvat loput 4 opintopistettä toimimalla tutorina vähintään seuraavan lukuvuoden. Lisäksi jo aiemmin tutorkoulutuksen käyneen ja tutorina jatkavan opiskelijan on mahdollista ilmoittautua Pepin kautta mentortutoriksi, koulutusta ei tarvitse käydä uudestaan.


20160826 164947 1

Mitä kuuluu?

Opiskelijakuntaan voit olla yhteydessä aina, kun sinulla on koulutukseen, kampukseen tai vaikkapa ilmapiiriin liittyvää kerrottavaa. Kuulemme mielellämme parannusehdotuksia sekä asioita, joissa korkeakoulussamme on onnistuttu.

Ota yhteyttä!
arrow_drop_down instagram facebook-f twitter