Tutorointi

Xamkissa toimii vuosittain toistasataa opiskelijakunnan kouluttamaa tutoria erilaisissa tehtävissä. Kaikki opiskelijat voivat hakea mukaan erilaisiin tutorkoulutuksiin: vertaistutoriksi, kv-tutoriksi, degree program-tutoriksi tai harrastetutoriksi. Tutoroinnin tarkoituksena on tarjota uusille opiskelijoille pehmeä lasku uuteen kaupunkiin ja korkeakouluun. Tutorit tutustuttavat uudet opiskelijat opiskelijakulttuuriin ja vapaa-ajan mahdollisuuksiin. He myös järjestävät erilaista vapaa-ajan toimintaa ja auttavat opiskeluun liittyvissä asioissa.

Miksi tutoriksi?

Tutorit pääsevät tutustumaan korkeakouluyhteisöön ja uusiin ihmisiin, sillä he työskentelevät yhdessä muiden alojen opiskelijoiden, opiskelijakunnan ja korkeakoulun henkilöstön kanssa. Toiminnasta tutorit saavat hyvää työkokemusta, opintopisteitä ja tietenkin paljon kokemuksia!

Miten mukaan?

Mukaan tutortoimintaan pääsee hakemalla tutorkoulutukseen. Kaikkiin koulutuksiin haetaan sähköisellä hakemuksella, ja osaan koulutuksista hakija osallistuu myös haastatteluun, jonka teemana on ryhmätehtävä. Koulutukset järjestetään kerran vuodessa joko syys- tai kevätlukukaudella. Tietoa koulutusten aikataulusta saa Studentista, opiskelijakunnasta tai omalta tutorilta. Koulutuksen jälkeen tutorina toimitaan koulutusta seuraava lukuvuosi.

 


20160826 164947 1

Mitä kuuluu?

Opiskelijakuntaan voit olla yhteydessä aina, kun sinulla on koulutukseen, kampukseen tai vaikkapa ilmapiiriin liittyvää kerrottavaa. Kuulemme mielellämme parannusehdotuksia sekä asioita, joissa korkeakoulussamme on onnistuttu.

Ota yhteyttä!
arrow_drop_down instagram facebook-f twitter