Opiskelijakunta Kaakko haluaa puuttua korkeakoulussa tapahtuvaan häirintään

17.09.2018

Opiskelijakunta Kaakko osallistuu Docventuresin lanseeramaan #STOPnyt -kampanjaan, jonka tarkoituksena on saavuttaa nollatoleranssi häirinnälle.

STOP on Docventuresin sissitoimintaan perustuva liike, jossa jokainen ihminen voi haastaa oppilaitoksensa, työpaikkansa tai julkisen instituution lopettamaan seksuaalisen häirinnän kokonaan. Jokaisella meistä on oikeus opiskella, työskennellä ja elää turvassa. Jokainen yhteisö on yhdessä vastuussa tästä. Tehdään jokaisesta oppilaitoksesta ja työpaikasta turvallinen haastamalla, vaatimalla ja saattamalla vastuuseen ne, jotka tekevät päätöksiä. STOPin tavoite on, että seksuaalinen häirintä loppuu kokonaan jokaisessa suomalaisessa oppilaitoksessa, työpaikassa ja julkisessa instituutiossa. Lisäätietoja kampanjasta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/12/stop-seksuaalinen-torkeily-on-pysaytettava

Opiskelijakunta Kaakko haastaa tähän haasteeseen koko Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun sitoutumaan nollatoleranssiin - eli puuttumaan jokaiseen seksuaalisen häirinnän tapaukseen. 

 

Opiskelijakunta Kaakossa haluamme puuttua korkeakoulussa tapahtuvaan häirintään ja ehkäistä sitä. Me pyrimme edesauttamaan tätä meidän häirintäyhdystoiminnan kautta. Häirintäyhdyshenkilöiden avulla pyrimme madaltamaan kynnystä häirinnästä ilmoittamiseen. Häirintä voi olla muun muassa henkistä tai fyysistä kiusaamista, syrjimistä, epämiellyttäviä huomautuksia tai viestejä, mustamaalausta tai mitä tahansa toisen henkilön toimintaa, jonka häirinnän kohde kokee loukkaavana tai epämiellyttävänä. Tekijä voi olla toinen opiskelija tai koulun henkilökunnan jäsen.

Häirintää kokenut opiskelija voi itse päättää haluaako hän asioida mies- vai naispuoleisen häirintäyhdyshenkilön kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja asiassa edetään aina yhteyttä ottaneen ehdoilla. Häirintäyhdyshenkilöitä sitoo ehdoton salassapitovelvollisuus.

 

Ota rohkeasti yhteyttä!

Opiskelijakunta Kaakon häirintäyhdyshenkilöt:

Teemu Illikainen
teemu.illikainen(at)opiskelijakuntakaakko.fi

Samuli Rossi
samuli.rossi(at)opiskelijakuntakaakko.fi

Elina Ylönen
elina.ylonen(at)opiskelijakuntakaakko.fi

Meetta Pirskanen
meetta.pirskanen(at)opiskelijakuntakaakko.fi

Lauri Tuohiniemi
lauri.tuohiniemi(at)opiskelijakuntakaakko.fi

Näytä lisää artikkeileita

arrow_drop_down instagram facebook-f twitter